Texnis Genesis

Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου
Εκπαιδευτικά – Βιωματικά προγράμματα και Διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά!!! Διοργάνωση Events - Festival

Τηλ.  2105248140 - 2105248144 210 4830330

Παραστάσεις

Η ΤΕXNIS GENESIS παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση  σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου.

            ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ                                                                                        

               ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ   ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Το κλασσικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς θα παρουσιαστεί τη φετινή χειμερινή σεζόν 2019-2020 στον πιο όμορφο ιστορικό κι ανακαινισμένο θεατρικό χώρο της Αθήνας ,στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ. Την ιστορία του μικρού ήρωα μεταφέρει θεατρικά και σκηνοθετεί η καταξιωμένη δημιουργός ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

      Δεκαπέντε γνωστοί, καταξιωμένοι αλλά και νέοι εξαιρετικά ταλαντούχοι ηθοποιοί ,μια μεγάλη ομάδα έμπειρων συντελεστών ,υπέροχα σκηνικά από το Μιχάλη Σδούγκο, μαγευτικές μουσικές και κοστούμια εποχής ντύνονται με 3D ANIMATION και συνθέτουν ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

         Με τα σημαντικά και τόσο επίκαιρα μηνύματα του Ντίκενς μέσα από το ορφανό παιδί που τελικά επιλέγει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ηθική του μέσα σ’ έναν άδικο κόσμο, σε άθλιες συνθήκες όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν στην απόλυτη φτώχεια σε μια κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων, ο Ντίκενς στέλνει το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας δείχνοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και πως η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα ,αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας μπορούν να διασωθούν ακόμη και σ’ ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικής ανισότητας .

 

 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο μικρός ορφανός Όλιβερ βρίσκεται σ’ ένα άθλιο ίδρυμα στην Αγγλία του 19ου αιώνα, όταν τολμάει να ζητήσει λίγο παραπάνω φαγητό από τον ελάχιστο άνοστο χυλό του, τιμωρείται και διώκεται από το σκληρό πανούργο επίτροπο Μπάμπλ.

 Έτσι βρίσκεται από το ορφανοτροφείο στους δρόμους του Λονδίνου εξαθλιωμένος και νηστικός. Δεν αργεί να ενταχθεί σε μια ομάδα μικρών κακοποιών που την εκμεταλλεύεται ο πονηρός και ανελέητος Μπιλ. Ύστερα όμως από μια ληστεία συνειδητοποιεί ότι θέλει μια καλύτερη και έντιμη ζωή και αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα της μητέρας του.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  

 Ιστορία: Καρόλου Ντίκενς

Θεατρική Μεταφορά - Σκηνοθεσία: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνογράφος: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ

Μουσική επένδυση: ΚΡΙΣΤΕΛ ΚΑΠΕΡΩΝΗ

Κινησιολογία: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Κοστούμια: ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΑΡΚΟ

Φωτισμοί & 3D ANIMATION: ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΟΥΝΔΙΑΣ

Δ/νση παραγωγής: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εκτέλεση Παραγωγής: ΤEXNIS GENESIS

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 

 

Διάρκεια παράστασης: 90' με δεκάλεπτο διάλειμμα

Υ.ΠΑΙ.Θ.:Αρ.Πρωτοκόλλου:135230
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 03/09/

1)Η Παναγία των Παρισίων του Βίκτωρος Ουγκώ 

 

 

 

 Η παράσταση, διατηρώντας την ουσία και το ύφος του πρωτότυπου, προσεγγίζει με συγκίνηση, χιούμορ, ευαισθησία και πολύ τραγούδι, την διαχρονική θεματολογία του Ουγκώ, ενώ την προσαρμόζει στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές συνιστώσες. Τα θέματα του μεγάλου συγγραφέα όπως η διαφορετικότητα, οι κοινωνικές διακρίσεις, ο αυταρχισμός και οι αυθαιρεσίες της εξουσίας που χειραγωγούν έμμεσα τον απλό άνθρωπο, και βέβαια ο αγνός και ανιδιοτελής έρωτας που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και την ουσιαστική αγάπη, αποδίδονται με απλό τρόπο έτσι ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να παρακολουθούν την παράσταση με ενδιαφέρον και να αντιλαμβάνονται το ηθικό δίδαγμα μίας πανανθρώπινης ιστορίας όπως αυτής.

 

 

 

  Η μεγάλη επιτυχία της Θεατρικής Αναγέννησης που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 επανέρχεται για να περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα με εντυπωσιακά σκηνικά , γιγαντοκατασκευές , κοστούμια εποχής , θεαματικές σπαθογραφίες , 3D ANIMATION και τεχνητό χιόνι.

 

  Η παράσταση ντύνεται με επιλεγμένες μαγευτικές μελωδίες των μεγάλων κλασσικών ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ , ΜΟΤΣΑΡΤ, και ΣΙΣΤΣΑΚΟΒΙΤΣ

2) "ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ"

                                  Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς.

 

 3)   

ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

                              ΝΕΑΝΙΚΗ -ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

   Το θέατρο Tempus Verum ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ  και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός βραβευμένος με βραβείο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ , Δημήτρης Λάλος, σε συνεργασία με τη νεανική – εφηβική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου επαναφέρουν τη παράσταση που σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος από το 2013 έως και το 2015 . Η Μαύρη Ζάχαρη έρχεται για τη σεζόν 2019-2020 προκειμένου να παρουσιαστεί και πάλι για παιδιά και εφήβους  άνω των 13 ετών θεωρώντας επείγουσας σημασίας να δοθεί το μήνυμα ενάντια στην μεγάλη μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών που δείχνει να απειλεί στις μέρες μας ακόμη περισσότερους νέους ανθρώπους αλλά και σε κάθε είδους εξάρτηση.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από την ιδέα του βιβλίου CANDY που μεταφέρθηκε και σε κιν/κη ταινία με παγκόσμια επιτυχία.

Πραγματεύεται την ιστορία δυο νέων παιδιών που ερωτεύονται και χωρίς να το καταλάβουν κυνηγώντας έναν τεχνητό παράδεισο γίνονται χρήστες ηρωίνης «Ήταν ένα κορίτσι. Και γνώρισε ένα αγόρι. Κι οι μέρες εκείνες ήταν ευτυχισμένες. Μετά έγιναν τρεις γιατί άρχισαν να παίζουν με μια καρφίτσα και να βάζουν στο σώμα τους υγρή ζάχαρη για να νιώθουν πιο ζωντανοί. Και κόλλησαν. Και τίποτα πια δεν ήταν όμορφο...»

Τα τραγικά αποτελέσματα και ο ευτελισμός της προσωπικότητας τους είναι γροθιά στο στομάχι για όλους μας  και απαραίτητη γνώση για τα παιδιά μας μέσα από την αμεσότητα του θεάτρου.

Η  προετοιμασία της παράστασης ολοκληρώθηκε  σε έναν  χρόνο με συνεχή  συνεργασία των εξαιρετικών ηθοποιών μας και την ομάδα αξιόλογων έμπειρων συντελεστών μας . Ευχαριστούμε το ΚΕΘΕΑ για την συνεργασία.

Παρουσιάστηκε  για  πρώτη φορά τον Μάιο του 2014 όπου εισπράξαμε την μεγάλη συγκίνηση και πρωτοφανή ανταπόκριση των νέων παιδιών , ομάδων από λύκεια  που προσέρχονταν  με δική τους πρωτοβουλία .  Αλλά  και γονέων και εκπαιδευτικών  με την επισήμανση όλων για την ανάγκη να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά αυτή την θεατρική – εκπαιδευτική παράσταση.

Σας  προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την σημαντική προσπάθεια που η τέχνη γίνεται φωτεινός φάρος κοινωνικής ενημέρωσης και προσφοράς .

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΚΡΙΣΤΕΛ ΚΑΠΕΡΩΝΗ  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΜΗΧΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΝΙΑΝΟ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ

Σκηνοθεσία : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ

Σκηνικά - Κοστούμια : ΜΑΡΙΟΣ ΡΑΜΟΣ 

 

Κινησιολογία : ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

 

Μουσική επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ

 

    Η παράσταση θα παρουσιάζεται

·        1 ΣΤΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΟΝΕΙΡΟ ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ & ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ 1 ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

       για σχολεία με αριθμό μαθητών έως 120 ατόμων.

·        2 Στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ για σχολεία με αριθμό μαθητών άνω των 150 ατόμων.

·        3 Δυνατότητα παρουσίασης της παράστασης στο χώρο του σχολείου σας.

 

    4. Στο θέατρο Tempus Verum ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ«ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ»

                          Της Πηνελόπης Δέλτα

 

Το έργο ετοιμάστηκε από την TEXNISGENESIS με σεβασμό και πολλή αγάπη για το υπέροχο κείμενο που έγινε η προτεραιότητα μας και υποχρέωση μας να το παρακολουθήσουν τα παιδιά μας αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας. Μια παραγωγή αξιώσεων με αξιόλογους συντελεστές.

4.  ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ Τα μαλλιά της κουβάρια Αφοί ΓΚΡΙΜ

 

Θεατρική παράσταση για την ελευθερία του ανθρώπου.

 

                               

  

 

                                                  

                                5.ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

 

Διαδραστική Θεατρική παράσταση με 7 διδακτικούς

Μύθους του Αισώπου.

 

Copyright © 2022, Texnis Genesis. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu