Texnis Genesis

Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου
Εκπαιδευτικά – Βιωματικά προγράμματα και Διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά!!! Διοργάνωση Events - Festival

Τηλ.  2105248140 - 2105248144 210 4830330

Παραστάσεις

          

          «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ»

              Της Πηνελόπης Δέλτα

 

Το έργο ετοιμάστηκε από την TEXNISGENESIS με σεβασμό και πολλή αγάπη για το υπέροχο κείμενο που έγινε η προτεραιότητα μας και υποχρέωση μας να το παρακολουθήσουν τα παιδιά μας αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας. Μια παραγωγή αξιώσεων με αξιόλογους συντελεστές. Σε Θεατρική μεταφορά και Σκηνοθεσία της Γιούλης Ηλιοπούλου.

«Αποφάσισα να πάρω την βουτιά να κάμω κάτι Ελληνικό με Ελληνικές ιδέες σε Ελληνικό περιβάλλον. Το νέο Έλληνα θα τον ήθελα να ζητήσει μέσα του να βρει την δύναμη να αναγεννηθεί.»

                                                                                   ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ

«Πολύ επιτυχημένο και ανώτερο, πάει πέρα από τα σύνορα, οι ήρωες του γίνονται σύμβολα κοινωνικά, πολιτικά, εθνικά.»

                ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ     

«Το Παραμύθι Χωρίς Όνομα κατάφερε να ξεπεράσει τον χρόνο καθώς η συγγραφέας πέτυχε να ζωγραφίσει με απαράμιλλη ευαισθησία την εικόνα μιας παραπαίουσας κοινωνίας που ανορθώνεται και ευημερεί χάρη στην συσπείρωση και την κοινή δουλειά. Παράλληλα προτείνει τρόπους υλοποίησης των ιδανικών και των οραμάτων που γίνονται το αντίβαρο της ταραγμένης εποχής και προβάλλουν ψυχικές και ηθικές ιδιότητες που δικαιώνουν την ανθρωπινή ζωή.»

ΝΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ (ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ)

Περίληψη

Στη χώρα των Μοιρολατρών που ευημερούσε μέχρι τον θάνατο του Βασιλιά Συνετού του Α’, βασιλεύει πλέον η ερημιά. Ο ανεύθυνος γιος του Αστόχαστος που τον διαδέχτηκε φρόντισε μαζί με την βασίλισσα του Παλάβω μονό για την διασκέδαση και την καλοπέραση τους. Οι κάτοικοι σιγά-σιγά άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταραμένο τόπο και όσοι έμειναν είναι πια διεφθαρμένοι ή συμβιβασμένοι. Η Χώρα γεμάτη από ερείπια κλέφτες τεμπέληδες και ζητιάνους. Τα δέντρα με θλίψη περιγράφουν το ρήμαγμα του τόπου ενώ παρακολουθούν απίστευτες εικόνες κατάντιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο νεαρός Συνετός ο Β’ απογοητευμένος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την χώρα του. Στον δρόμο του όμως συναντάει την Γνώση και την Φρόνηση. Εκείνες καταφέρνουν να του αλλάξουν την γνώμη και έτσι μαζί με την αδελφή του Ειρήνη αποφασίζουν να παλέψουν για να ξαναφτιάξουν από την αρχή το κράτος.

Το έργο χωρίς ίχνος στείρου διδακτισμού περνάει τα σπουδαία μηνύματα στους θεατές με τρόπο ευχάριστο, διασκεδαστικό, πολλές φορές αστείο αλλά και συγκινητικό, σε μια περιπέτεια ζωής που όλοι συμμετέχουν κάθε στιγμή

Copyright © 2022, Texnis Genesis. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu